«Символ» — «зелений» підшипник ковзання

«Символ» — «зелений» підшипник ковзання – Інноваційні Ваучери

Project Description

Перевести всю металургію на кліматичні технології непросто, але поступово, деталь за деталлю, ця галузь піддається «озелененню». Українська компанія «Символ» почала випускати підшипники ковзання не з традиційної бронзи, а з чорного металобрухту, завдяки чому виробництво стало більш дружнім до довкілля та менш шкідливим для здоров’я людей.

Традиційний процес виробництва підшипника ковзання з бронзи спричиняє значну кількість викидів CO2 атмосферу, а також забруднення довкілля іншими шкідливими речовинами. Натомість, виробництво з металобрухту робить процес чистішим і дешевшим. Підшипник ковзання від «Символу» коштує на 70-80% дешевше за пропозиції інших виробників, оскільки cleantech-технологія компанії заощаджує сировину та електроенергію. А сам запуск виробництва «зелених» підшипників на підприємстві триватиме всього 3-4 дні. Окрім того, вироби з металобрухту мають довший строк придатності: випробування підтверджують, що вироби «Символу» залишаються працездатними в 4 рази довше за бронзові підшипники.

https://innovoucher.com.ua/portfolio-items/symvol/

Компанія розташовувалась у Горлівці, Донецька область, але у зв’язку з російською агресією вимушено перенесла виробничі потужності до Вінниці та Києва. Кліматичний інноваційний ваучер допоможе «Символу» отримати патентування європейського зразка, провести маркетингові дослідження і запровадити систему менеджменту якості.